Werken bij


Vacature - Electrical Engineer

Circular Energy is een start-up die schone stroom uit Noordzeegas wil produceren. We zitten in de ontwerpfase van onze eerste offshore installatie voor gaswinning, stroomproductie en CO2 afvang. De offshore stroomproductie van onze installatie zal een belangrijke rol vervullen in het stabiliseren van het elektriciteitsnetwerk op zee dat is aangelegd voor de doorvoer van de elektriciteit van windmolens op zee.

We zijn op zoek naar een Electrical Engineer om te helpen bij het ontwerp van onze eerste offshore installatie met voltage niveaus tussen 230 VAC en 220 kV. Samen met de Process Engineer en de Facilities Engineer zal hij / zij “eigenaar” zijn van het ontwerp van de bovenbouw van de installatie.

De betrekking wordt aangeboden op contractbasis met aandelenpakket. Het dienstverband begint parttime en groeit naar verwachting in de loop van 2018 naar fulltime.

Verantwoordelijkheden:

·                Overleggen met Circular Energy’s partners waaronder de TSO, de operator van het windpark, onze Engineering contractor en onze stroomhandelaren

·                Bestuderen alternatieve configuraties voor de export van stroom

·                Opstellen Electrical Operating Philosophy

·                Opstellen SLD's en power calculations (ETAP of vergelijkbaar)

·                Adviseren bij selectie van hoofdonderdelen van de uitrusting van het platform

 

Ons team bestaat uit een mix van ervaren en energieke mensen (sommige zijn beide). Afhankelijk van senioriteit en beschikbaarheid kunnen we het functieprofiel aanpassen. Voorop staat de motivatie om bij te dragen aan de implementatie van een innovatief concept dat de grenzen van engineering verlegt en hét missende stukje vormt in de energietransitiepuzzel. We publiceren onze vacatures niet altijd op deze website. Wil je in aanmerking komen voor een positie die past bij jouw profiel en jouw interesses? Stuur dan je CV en motivatiebrief zodat we je kunnen benaderen op het moment dat er een passende vacature ontstaat.