Nieuws

Nieuws  · 06.02.2019
Circular Energy biedt een slimme oplossing om gas uit kleine gasvelden te winnen, CO2 op te slaan en de fluctuaties van offshore windparken op te vangen. Dat stelt Neil McNaughton, redacteur en uitgever van het Oil IT Journal in de meest recente edtiorial. Hij zet zich daarmee af tegen het idee dat met digitalisering deze industrietak een nieuw verdienmodel zou kunnen realiseren.

Nieuws  · 01.02.2019
Op 29 januari bezocht een delegatie van Circular Energy de afvalverbrandings-installatie van HVC in Alkmaar. Hun interesse ging vooral uit naar de nieuwe CO₂-afvanginstallatie.

Nieuws  · 11.01.2019
Voor het modelleren van de gelijktijdige gasproductie en CO₂-injectie hebben we onlangs een nieuw geavanceerd softwarepakket aangeschaft. Met tNavigator van Rock Flow Dynamics kunnen we sneller en tot in meer detail verschillende scenario’s doorrekenen.

Nieuws  · 02.01.2019
De elektriciteitssector haalt het emissieplafond van 12.2 Mton CO₂ niet als er geen extra CO₂-vrij regelbaar vermogen wordt toegevoegd. Dat concludeert DNV GL uit een studie die het bedrijf voor RWE heeft uitgevoerd voor de discussie op de Klimaattafel Elektriciteit. Circular Energy kan met de schone offshore elektriciteitscentrale een deel van dit CO₂-vrije regelvermogen leveren.

Nieuws  · 21.12.2018
Circular Energy gaat dit jaar samen met de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen de technische en maatschappelijke haalbaarheid van een offshore gas-to-power productiefaciliteit op de Noordzee onderzoeken. De focus zal liggen op de afvang en permanente opslag van CO₂.

Nieuws  · 28.11.2018
2018 is volgens Gasuniedirecteur Han Fennema het jaar van de klimaattafels. Systeemintegratie op zee, dat huwelijk tussen de elektronen en moleculen, ontbreekt daar als thema, aldus Fennema tijdens het KVGN symposium over offshore systeemintegratie op 21 november. Zou 2019 het huwelijksjaar van de offshore systeemintegratie kunnen worden?

Nieuws  · 10.10.2018
Door CO₂-opslag te combineren met gaswinning neemt de kans op bodembewegingen en bodemdaling sterk af. De kans is groot dat er aan het oppervlak niets te merken zal zijn. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat Circular Energy heeft uitgevoerd voor zijn schone elektriciteitscentrale.

Nieuws  · 19.09.2018
Het afvangen en opslaan van CO₂ is veel minder kostbaar wanneer dit al wordt meegenomen in het ontwerp van een elektriciteitscentrale. Uit een benchmark van Circular Energy blijkt dat de kosten voor CCS bij een integraal ontwerp slechts €6 euro/ton bedragen.

Nieuws  · 14.09.2018
Samen met het Britse Imperial College, de British Geological Society, het Zwitserse Bonmont Energy and de Nederlandse New Energy Coalition, wil Circular Energy toekomstige locaties opsporen om ‘schone stroom uit gas’-projecten te realiseren.

Nieuws  · 12.09.2018
Circular Energy hoopt met de uitgifte van aandelen €5 mln op te halen. Met dit geld wil het bedrijf een offshore gasveld aankopen en daar een installatie bouwen voor de productie van CO2-vrije stroom.

Meer weergeven