Nieuws

Nieuws  · 06.07.2018
Het is wel degelijk mogelijk om op een kostenefficiënte manier CO₂ af te vangen en in de zeebodem op te slaan. Dit stelt Circular Energy in reactie op het rapport ‘Kosteneffectieve maatregelenpakketten voor de klimaatdoelstellingen van de industrie, dat milieuorganisaties eind juni hebben uitgebracht.

Nieuws  · 29.06.2018
Een schone offshore energiecentrale die werkt als een superbatterij. Zo presenteerde Circular Energy zijn innovatieve oplossing tijdens Electrify Europe eind juni in Wenen. De koppeling van offshore gaswinning aan schone elektriciteitsproductie, lost voorziene problemen met energieopslag op zee alvast op.

Nieuws  · 22.06.2018
Met de versnelde afbouw van ‘Groningen’ worden de kleine offshore gasvelden nog belangrijker. Om die effectief en efficiënt in te blijven zetten, moeten de kosten aanzienlijk omlaag. Dat kan alleen door samenwerking en clustering. Snelheid is geboden, stelt EBN in zijn jaarlijkse uitgave Focus. Dit biedt een aantrekkelijk perspectief voor Circular Energy en de offshore windsector.

Nieuws  · 22.05.2018
Half mei stegen de prijzen van CO₂-emissies naar 15 euro per ton. De opwaartse trend in CO₂-prijzen is sinds een half jaar duidelijk zichtbaar. Dat is gunstig voor de schone installatie van Circular Energy.

Nieuws  · 04.05.2018
Het Process Flow Diagram van de offshore installatie van Circular Energy is klaar. Met het vastleggen van de procesbeschrijving hebben we een belangrijke stap gezet op weg naar realisatie.

Nieuws  · 20.10.2017
KIVI, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, heeft Circular Energy gevraagd om een aantal columns te schrijven over wat we als startup meemaken. In elke column komen twee zaken aan bod: een professionele eigenschap die cruciaal is voor een startup en een stap in het traject van idee naar startup. In de eerste column: doorzettingsvermogen en team samenstellen.

Nieuws  · 22.09.2017
Purvi Jha, Process Engineering Manager bij Circular Energy, bezocht het Technologie Centrum Mongstad (TCM) in Mongstad, Noorwegen. TCM, een joint venture tussen de Noorse staat, Statoil, Shell en Sasol, is ’s werelds grootste onderzoekscentrum voor het testen en verbeteren van CO2 afvang. Purvi kreeg een uitgebreide rondleiding en sprak met de Operation Manager, de Principal Researcher Innovation en de Process Engineer over de ervaringen van TCM met monoethanolamine (MEA) amines. Voor meer...

Nieuws  · 04.08.2017
CB&I, de wereldwijde EPC-contractor (Engineering, Procurement, Construction) op het gebied van stroomopwekking, olie- en gasbehandeling en hernieuwbare energie, gaat ons helpen bij het ontwerp van onze eerste offshore installatie. In juli vond de kick-off plaats, waarbij engineers van CB&I en Circular Energy de voor- en nadelen bespraken van de verschillende soorten gasturbines en compressoren. Ook bespraken zij de eisen voor de offshore installatie. CB&I brengt als nieuwe partner...

Nieuws  · 07.07.2017
Samen met Energy Delta Institute, PZEM (Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij) en eRisk Group heeft Circular Energy op 7 juli 2017 een subsidie ontvangen van de Topsector Energie. De subsidie valt binnen het programma Systeemintegratie op de Noordzee. Het consortium zal onderzoek doen naar de beste manier om CO2-vrije stroom uit Noordzeegas te vermarkten. Het concept van Circular Energy draagt bij aan de doelstellingen van het programma Systeemintegratie op de Noordzee. Met het concept...

Nieuws  · 16.06.2017
Een pitch van vier minuten en daarna interactie met het publiek onder leiding van Roelof Hemmen. Die mogelijkheid kreeg Circular Energy als één van drie startups tijdens de Energeia Energy Day op 15 juni in Amsterdam. Arnold Groot zette het deze week gepatenteerde concept van Circular Energy neer en beantwoordde vragen over onder meer CO2-prijzen en stroomprijzen en over CO2 opslag en het voorkomen van bodembewegingen. Energeia Nieuws publiceerde op 15 juni ook nog het artikel “Start-up...

Meer weergeven