Waar?

Circular Energy richt zich op de Noordzee omdat hier, vlak bij huis, vele kleine gasveldjes zijn gevonden die eigenlijk te klein zijn om te worden ontwikkeld. Energiebeheer Nederland (EBN), een soort Nederlandse staatsoliemaatschappij, zegt al sinds jaren dat de kleine velden juist wél moeten worden ontsloten, om het Groningen veld te ontlasten. Het Groningen veld kan zo worden behouden als een “appeltje voor de dorst”, en door dit langzamer te produceren neemt ook de kans op aardbevingen af. Dit laatste is ook de mening van Staatstoezicht op de Mijnen, de toezichthouder die verantwoordelijk is voor gasproductie.

 

Door meerdere kleine veldjes te produceren kan Circular Energy bijdragen aan deze visie. Met onze aanpak worden ook kleine veldjes rendabel geproduceerd en dragen we bij aan de stroomvoorziening van Nederland. Zonder extra CO2-belasting.

 

Omdat de CO2 door ons wordt geinjecteerd in hetzelfde veld als waaruit wordt geproduceerd dit 100% zeker en veilig. Een extra voordeel is dat we druk zo op peil houden, hetgeen helpt bodembeweging en bodemverzakking te voorkomen.