· 

Snelle en gedetailleerde simulatie van subsurface

Voor het modelleren van de gelijktijdige gasproductie en CO-injectie hebben we onlangs een nieuw geavanceerd softwarepakket aangeschaft. Met tNavigator van Rock Flow Dynamics kunnen we sneller en tot in meer detail verschillende scenario’s doorrekenen.

 

Deze reservoirmodellen geven inzicht in de complexe mechanismes op kilometers diepte, zoals geologische verschijnselen, vloeistofdynamica en de superkritische omstandigheden op de bodem van het reservoir. Ze helpen bij de besluitvorming over de ontwikkeling van het gasveld, rekeninghoudend met alle variabelen en onzekerheden. Zo kunnen vragen over het aantal, de locatie en de diepte van de putten, de beste manier om gas te winnen en CO te winnen en risico’s te beperken en over de omvang en levensduur van het reservoir met deze simulaties beantwoord worden.