· 

Circular Energy verkent mogelijkheden voor toekomstige installaties

Samen met het Britse Imperial College, de British Geological Society, het Zwitserse Bonmont Energy en de Nederlandse New Energy Coalition, wil Circular Energy toekomstige locaties opsporen om ‘schone stroom uit gas’-projecten te realiseren. Het internationale consortium heeft onlangs een Europese subsidie aangevraagd om de zuidelijke Noordzee te verkennen.

 

Op dit moment is Circular Energy bezig met het ontwikkelen van de ‘Cranberry’ pilot plant op het Nederlandse deel van het continentale plat. Om zich te verzekeren van toekomstige groeimogelijkheden, zijn we actief op zoek naar manieren om hetzelfde model elders toe te passen. De subsidie is aangevraagd onder het Europese ACT (Accelerate CCS Technology) programma. Dit programma ondersteunt Europese CCS-gerelateerde projecten om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De gas-to-power installatie van Circular Energy is ontworpen om de CO die geproduceerd wordt bij de elektriciteitsopwekking, af te vangen en op te slaan. Dit maakt de installatie klimaatneutraal.