· 

Conceptueel ontwerp installatie Circular Energy gereed

Het Process Flow Diagram van de offshore installatie van Circular Energy is klaar. Met het vastleggen van de procesbeschrijving hebben we een belangrijke stap gezet op weg naar realisatie. De komende periode ligt het zwaartepunt op het detailontwerp, het specificeren van de onderdelen en het aanvragen van offertes.

 

Het voordeel van de offshore installatie die we voor ogen hebben, is dat ze bestaat uit een combinatie van bestaande technologieën die in de praktijk al getest zijn: gaswinning, gasproductie, stroomproductie, transport en handel in elektriciteit, CO₂-afvang en CO₂-opslag.. Vernieuwend is de manier waarop de installatie wordt opgebouwd en ons verdienmodel. In technische zin bevinden we ons daarom op TRL-niveau 6-7.


Tenders

Om beter inzicht te krijgen in de prijstechnische consequenties van het ontwerp hebben we drie tenders uitgeschreven. Het gaat om een tender voor amines – het chemische bestanddeel van een CCS-installatie -, de gasturbine en de gas treatment plant. Wanneer we de prijzen voor deze onderdelen kunnen fixeren, zijn we in staat een gedegen detailontwerp te maken. Voor deze fase zijn we op zoek naar strategische investeerders.